Cursus
Hijama en Cupping

Deze Hijama-cursus wordt gegeven door een ervaren Hijama-therapeut. De cursus wordt afgesloten met een examen, waarbij je na succesvolle afronding een certificaat ontvangt.

Na voltooiing van de Hijama en cupping cursus heb je voldoende kennis om zelfstandig Hijama en cupping uit te voeren. Je zult actief kunnen bijdragen aan onze missie om met de wil van Allah (de Verhevene) mensen te laten profiteren van deze effectieve therapie.


Wat ga je leren en voor wie is het geschikt?

De Hijama-cursus introduceert een oude geneeswijze afkomstig uit de Sunnah van de Islam, en omvat zowel droge als natte cupping-therapieën uit de traditionele Chinese geneeskunde. Gedurende de opleiding maak je kennis met de verschillende theoretische concepten waarop de Hijama-technieken zijn gebaseerd. Hoewel de cursus een Islamitische basis heeft, is deze geschikt voor iedereen die interesse heeft in eeuwenoude geneeswijzen en deze veilig en goed onderbouwd wil toepassen in de moderne maatschappij.

Het is belangrijk op te merken dat de Hijama-cursus niet alleen gericht is op het aanleren van praktische vaardigheden. Hoewel Hijama een Sunnah-praktijk is, moet deze verantwoord worden uitgevoerd. Je zult minimaal de theoretische basis moeten begrijpen voordat je deze technieken kunt toepassen.


Hoe verloopt de Hijama en cupping cursus?

De opleiding is een basiscursus die zich over 2 dagen uitstrekt. Tijdens deze bijeenkomsten worden zowel de theoretische aspecten besproken als praktische oefeningen uitgevoerd. We hechten waarde aan goede motivatie en verwachten dat je voldoende tijd en inzet investeert. Deze factoren, gecombineerd met onze betrokkenheid en jarenlange ervaring, dragen bij aan een succesvolle cursuservaring.